Top

Minder CO2 in de wijk door verzenden ViaTim

Tegenwoordig rijden er in een gemiddelde straat iedere dag 13 pakketbussen. Over een aantal jaren zijn dat er 60. Nu al is 34% van de fijnstof in de wijk afkomstig van bestelauto’s. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt dat de CO2 uitstoot met 74% verlaagd kan worden. Dit door ViaTim Punten die pakketjes te voet of te fiets bezorgen. Door onze logistiek proces en andere diensten willen wij positief bijdragen aan ons milieu.

Minder bestelbusjes in de straat

In de gemiddelde wijk rijden er al dagelijks 13 pakketbussen door elke straat. De wijk slibt steeds verder dicht en de CO2 uitstoot stijgt. Vanuit onderzoek door de Erasmus Universiteit Rotterdam is gebleken dat het ViaTim-model zorgt voor een vermindering in de uitstoot van CO2 met 74% in de wijk.

Minder verpakkingen

Verpakkingsmaterialen in de e-commerce leveren nog een veel hogere CO2 uitstoot dan het vervoer. Buiten de impact op het milieu ervaren consumenten ook veel ongemak. Door deze materialen mee terug te nemen in ons proces kunnen wij bijdragen aan een vermindering van deze afvalberg.

Meer recyclen

De afname van sociale controle in de wijk zorgt voor een stijging van het gevoel van onveiligheid. Het ontstaan van bijvoorbeeld WhatsApp Buurtpreventie groepen is een positieve ontwikkeling in dit probleem. Door meer verbinding te creëren in de wijk willen wij hier een positieve bijdrage aan leveren.

Meer delen

Van hebben naar delen. Het is niet nodig om spullen die je niet regelmatig gebruikt zelf te kopen. Misschien heeft iemand in je buurt wel die boor of ladder die je nodig hebt. Wij zijn fan van platformen zoals Peerby die de deeleconomie stimuleren. ViaTim is de logistieke en kwaliteit controlerende koppeling voor de deeleconomie en zo zorgen wij voor nog meer gemak.